Victor Ponta pune punctul pe i! Cand totul se decide peste noapte de catre un singur om, rezultatele sunt gresite! Pentru cine au fost date legile justitiei!

Fostul premier Victor Ponta a scris, duminica, pe Facebook ca guvernarea nu poate fi de succes daca nu are are seriozitate, profesionalism si consecventa. Ponta spune ca, in loc sa masoare de sapte ori si sa taie odata, Guvernul si majoritatea parlamentara s-au grabit sa adopte ”tot felul de legi si ordonante pe care tot ei le modifica si rectifica non stop”. ”Cand totul se decide peste noapte de catre un singur om, rezultatele sunt gresite si pe urma se tot carpesc prin ordonante de urgenta care repara ceva si strica altceva”, spune Victor Ponta. Potrivit acestuia, legile justitiei au fost date pentru anumiti oameni politici.

”Guvernarea nu poate fi de succes daca NU are seriozitate, profesionalism si consecventa! In loc sa masoare de 7 ori si sa taie o data Guvernele din 2017 si majoritatea parlamentara s-au grabit sa adopte tot felul de legi si ordonante pe care tot ei le modifica si rectifica non stop! Cand totul se decide peste noapte de catre un singur om, rezultatele sunt gresite si pe urma se tot carpesc prin ordonante de urgenta care repara ceva si strica altceva. Totul arata o munca haotica si neproductiva care ne afecteaza pe toti! Cooperativa „munca in zadar””, scrie, Victor Ponta, duminica, pe Facebook.

Potrivit acestuia, Legea salarizarii ”a fost impusa cu forta in Parlament si de atunci se tot modifica prin ordonante de urgenta fara sa poata fi aplicata bine”.

“Revolutia fiscala” la fel/ legea privind exploatarea resurselor offshore din Marea Neagra s-a adoptat si modificat de 4 ori/ situatia pensionarilor a fost modificata gresit prin ordonante si acum proiectul noii legi a pensiilor merge pe aceeasi cale gresita/ acum urmeaza ordonanta de modificare a legilor justitiei – peste noapte, contestata de toata lumea si care va strica mai mult decat repara”, mai spune Ponta.

Fostul premier afirma ca, inca din 2017, ”cei aflati la Putere si cei care ii sustin au vorbit numai despre “Legile Justitiei” (lasand in umbra adevaratele prioritati ale unei bune guvernari: sanatate, educatie, investitii in infrastructura etc)”.

”Dupa multe certuri si acuze, la sfarsitul anului trecut, au fost adoptate aceste legi in Parlament. Au fost contestate la CCR, revotate, rediscutate si, in final, promulgate de catre Presedinte. Si acum aflam ca se da ordonanta de urgenta ca sa fie modificate!. Nu puteati sa le faceti de la inceput bune fara sa mai fie modificate acum? Nu puteati sa ascultati si ce spun specialistii si cei care lucreaza in justitie (magistrati, avocati si organizatii neguvernamentale)? Nu puteati sa asteptati sa vedeti ce spune Comisia de la Venetia? Cine garanteaza ca actuala ordonanta repara tot si nu strica altceva daca tot nu lasati timp sa fie analizata si dezbatuta?”, mai afirma Victor Ponta.

Acesta considera ca ”s-a pornit gresit de la inceput”.

”Nimeni nu a fost interesat sa modifice legile pentru binele cetatenilor justitiabili si functionarea sistemului de justitie in conditii mai potrivite. Ideea a fost sa ajute anumiti oameni politici care au probleme cu justitia, sa plateasca niste polite si sa faca gargara demagogica la televizor – iar rezultatul il vedeti”, a mai scris Ponta in mesajul sau, apreciind ca ”Ceea ce se intampla azi trebuie sa inceteze cat mai repede”.

Guvernul se va intruni, luni, in sedinta, urmand sa fie adoptata Ordonanta de Urgenta privind cele trei legi ale justitiei, pentru a le pune in acord cu observatiile Comisiei de la Venetia.

Victor Ponta pune punctul pe i! Cand totul se decide peste noapte de catre un singur om, rezultatele sunt gresite! Pentru cine au fost date legile justitiei! was last modified: octombrie 14th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre