Victor Ponta: In Romania nu se adopta nicio decizie ca te ia DNA-ul

571

19 victor pontaPremierul Victor Ponta sustine ca proiectele UE sunt blocate deoarece directorii cu atributii nu adopta nicio decizie „ca sa nu ii ia DNA-ul”.

„Este un lucru extrem de pervers: incerc si imi sparg capul cu noul ministru Teodorovici, cu noul sef de la ANRMAP, sa gasesc de ce se blocheaza tot timpul fonduri europene, licitatii. Am facut o suta de institutii, toate controleaza. In final, cand intreb „Ce faceti?” – „Nu stim cum, ca daca dam, ne ia DNA-ul”. Deci, in Romania nu se ia nicio decizie ca te ia DNA-ul. Bun, DNA-ul te ia daca faci ceva ilegal. Sunt discutii si in sedinta de Guvern: „Nu putem sa facem”. „Pai noi suntem Guvernul, dam hotarari…” „Pai da, dar apoi vine DNA-ul…” , a declarat Ponta la Realitatea TV.

El a tinut totodata sa precizeze ca DNA, care a fost gandita ca o institutie de combatere a marii coruptii, a ajuns sa ancheteze orice sef de filiala a unui partid politic de comuna, iar practic nu se mai ocupa de nimic deoarece nu dispune de suficienti procurori.

„E si o problema obiectiva, pe care am discutat-o cu sectia de procurori, cand m-au invitat: din dorinta de a acumula totul la DNA – ca l-am intrebat pe Morar: „Domnule, cum a ajuns DNA sa ancheteze la referendum cine a votat?” si mi-a explicat un lucru care imi scapase din punct de vedere juridic: orice lider politic, sef la filiala PSD, PDL sau PNL din comuna cea mai mica, doar pentru ca e membru de partid este anchetat de DNA, ceea ce e o prostie. DNA a fost construit pentru marea coruptie, nu ca sa gasesti coruptia sefului de partid de la Dalga (…) DNA, care a pornit de la ideea ca va combate marea coruptie – ministri, parlamentari, presedinti – a ajuns sa fie acum o chestie care le face pe toate si, de fapt, nu mai face nimic, pentru ca n-ai cum, cu cateva zeci de procurori, sa anchetezi toata Romania” , a spus Ponta.

Premierul a mai aratat ca si in interiorul Consiliului Superior al Magistraturii exista o mare problema, in care judecatorii voteaza impotriva altora, aceasta „cea mai grava criza din justitie” nefiind insa mentionata in raportul MCV.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos