Victor Ponta: Scopul regionalizarii nu este legat de cine va fi sef peste o tara mai mica din Romania!

505

1regionalizareaVictor Ponta a declarat ca regionalizarea trebuie sa aiba ca scop crearea unei administratii mai eficiente, iar dezbaterile nu trebuie sa se concentreze pe cine va fi sef peste o tara mai mica.

„Suntem intr-o epoca in care nu mai trebuie sa te sui in masina sau in avion sa vii de la Satu Mare, de la Botosani, de la Timisoara sau de la Constanta pana la Bucuresti ca sa rezolvi o problema administrativa, suntem in secolul in care nu stiu mai bine un grup de functionari din Ministerul de Finante national decat un guvern regional si un guvern local cum trebuie folosite resursele financiare, suntem in secolul 21 membri ai Uniunii Europene cu o uriasa problema: incapacitatea noastra administrativa cronica de absorbtie a fondurilor europene. Structurile regionale au fost cele mai eficiente in efectuarea de proiecte si absorbtia fondurilor europene, mult mai eficienta decat structurile nationale”, a spus Ponta la un seminar pe tema regionalizarii.

El a apreciat ca dezbaterile pe acest subiect trebuie sa aiba ca obiectiv dezvoltarea unei administratii mai eficiente, nu zona in care va exista capitala regionala si „cine va fi sef peste o tara mai mica din interiorul Romaniei”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos