Victor Ponta: Traian Basescu nu m-a lasat sa merg la Bruxelles din cauza datoriilor lui de acolo! Vezi VIDEO

542

Premierul Victor Ponta a declarat ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu ca la Consiliul European sa-si faca datoria fata de romani si sa sustina propunerea de buget facuta de catre presedintele Comisiei Europene.

„Traian Basescu sa-si vada de treaba domniei sale si sa mearga la Bruxelles pentru a sprijini propunerea de buget facut de catre presedintele Comisiei Europene, domnul Barroso si de catre presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care nu este chiar ce-si dorea Romania, dar este acceptabila. Sa mai lase campania din tara (…) Aici este vorba de bugetul Uniunii Europene pentru 2014-2020 si noi trebuie sa-i platim pensia si Mercedesul”, a declarat Victor Ponta luni dimineata.

Ponta l-a avertizat pe presedinte ca este dator sa serveasca interesele Romaniei, nu pe cele ale celor care l-au ajutat in vara sa ramana presedinte in pofida votului dat la referendum.

„De ce nu m-a lasat sa merg la Bruxelles? Ca are datorii acolo (…) Eu nu i-am facut nimic presedintelui. L-am lasat sa-si exercite atributiile prevazute de Constitutie, dar si pe cele pe care i le-au domnul Augustin Zegrean, doamna Motoc, doamna Cojocaru”, a comentat primul-ministru.

Intrebat daca in discutia cu presedintele privitoare la pozitia Romaniei la Consiliul European s-a facut referire expresa la folosirea dreptului de veto, Ponta a spus:

„Joi s-a discutat foarte clar. Sper sa-si aminteasca, daca nu, sa scoata stenogramele. A spus si domnia sa ca propunerea van Rompuy este inacceptabila pentru Romania. Ce inseamna inacceptabila? Ca folosesti intrumentul prevazut in Tratat, instrument luat in calcul si in primavara atunci cand s-a pus problema inceperii negocierilor cu Serbia. Acum ne invartim in jurul cozii cu cuvintele?”, a spus Ponta.

Premierul a precizat ca pozitia Romaniei la Consiliul European va fi definitivata in cadrul viitoarei sedinte de Guvern.

„In aceasta perioada, expertii nostri au fost la Cotroceni si l-au invatat pe presedinte ce sa spuna, ca habar n-avea”, a conchis Ponta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos