Victor Ponta: USL doreste modificarea Constitutiei pana in iunie 2013! In 2014, alegeri regionale

552

Premierul Victor Ponta a declarat ca USL doreste modificarea Constitutiei pana in iunie 2013, iar in 2014 sa organizeze alegeri regionale pentru regiuni de dezvoltare, pastrand judetele actuale.

El a aratat ca in noua Constitutie va fi propus ca presedintele sa fie ales tot prin vot direct, dar sa nu mai aiba posibilitatea de a nominaliza pe oricine doreste in functia de prim-ministru, ci sa tina cont de propunerea formatiunii cu cel mai mare numar de mandate in Parlament. In noua Constitutie va fi totodata clarificat cand si in cel fel presedintele poate interveni in activitatea Guvernului.

„Trebuie de asemenea sa stabilim faptul ca la Curtea Constitutionala poti sa pui oameni cu o anumita pregatire de minim 18 ani judecator sau magistrat si ca, eventual, deciziile luate de Curtea Constitutionala pot fi in Parlament cu doua treimi schimbate”, a spus Ponta.

Seful Guvernului a aratat ca si serviciile de informatii trebuie sa functioneze, nu doar formal, sub control parlamentar, pentru a fi asigurata transparenta.

Potrivit premierului, USL este dispusa sa discute inclusiv cu PDL si UDMR despre modificarea Constitutiei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos