Victor Ponta: Voi accepta orice decizie a Curtii Constitutionale

464

Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului economic german Handelsblatt, ca va fi dispus sa coopereze cu presedintele suspendat Traian Basescu in cazul in care Curtea Constitutionala va decide ca referendumul din 29 iulie nu a fost valid.

“Voi respecta orice decizie a Curtii Constitutionale, a declarat Ponta. Seful executivului de la Bucuresti a recunoscut ca lupta pentru putere a daunat imaginii tarii sale. “Bineinteles ca reputatia Romaniei a fost afectata”, a mai spus Ponta, subliniind ca el insusi s-a retinut de la a mai lansa atacuri la adresa lui Traian Basescu dupa referendum. “In opinia mea, referendumul a pus capat crizei politice”, a afirmat premierul.

Totodata, prim-ministrul roman a apreciat ca “majoritatea institutiilor si mass-media europene sunt victime ale unei campanii de dezinformare bine puse la punct de oamenii lui Basescu. Si va spun si de ce: la nivel national el era foarte nepopular si a pierdut lupta”.

In pofida consecintelor in plan economic ale disputei politice de la Bucuresti, Ponta s-a aratat convins ca Romania nu depinde de ajutorul financiar din partea FMI si UE: “Nu, categoric nu vom avea nevoie de cele 5 miliarde euro din acordul preventiv – cu exceptia cazului in care zona euro se va confrunta cu probleme ce nu pot fi anticipate”, a mai spus Ponta. “Vom apela in continuare la pietele financiare, situatia este stabila”, a conchis el.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos