Victor Ponta vrea sa iasa cu basma curata: „A fost o EROARE a mea. Pensiile vor creste toate cu acel 3,76%”

698

1pontVictor Ponta vrea sa iasa cu basma curata, revenind asupra declaratiei sale in care spunea ca nu toate pensiile vor creste cu circa 3% si a declarat ca a fost o eroare, asigurand ca pensiile vor creste toate cu acel 3,76%.

Declaratia sefului Guvernului a fost prezentata marti, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

„Avem un spatiu de crestere atat a pensiilor, cat si a salariilor, important este sa vedem exact in ce fel folosim acest spatiu fiscal. Din punctul meu de vedere – si este si cel al ministrului de Finante – nu marim toate salariile si pensiile cu 3 virgula ceva la suta, ci incercam sa ne adresam celor cu venituri mici si unor categorii speciale, fie ca vorbim de medici rezidenti sau de profesori debutanti, pentru ca, altfel, cei care au deja salarii si pensii mari nu o sa simta foarte mult cei 3,75%, dar daca mergem tintit pe anumite categorii, cresterea va fi mai semnificativa”, spunea Ponta pe 28 octombrie.

Ponta a revenit asupra declaratiei.

„A fost o eroare a mea, in sensul in care eu ma refeream la indexarea salariilor si am spus din greseala si de pensii. Doamna ministru Campeanu m-a sunat imediat si mi-a reamintit ca avem o decizie a Curtii Constitutionale: pensiile sunt bazate pe contributii si nu poti sa le opresti sa le ingheti pe cele mai mari si sa le cresti doar pe cele mici. Deci, pensiile vor creste toate cu acel 3,76%. La salarii voiam insa sa spun, si asta e o discutie pe care am avut-o si cu ministrul de Finante: din fondul acela in jur de 3% cu care putem mari anvelopa salariala, ideea a fost sa nu marim tuturor cu 3%, pentru ca in special pentru salariile mari cresterea sa zic nu este semnificativa, ci sa incercam fie sa marim salariul minim, fie sa marim salariile la categorii tintite, vorbim de rezidenti, de profesori debutanti, de cei cu venituri mici din sectorul bugetar”.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos