Videanu anticipeaza iesirea liberalilor din USL si guvern de uniune nationala cu ARD!

378

Puterea si opozitia actuala trebuie sa gaseasca „o solutie de coabitare”, daca nici USL si nici ARD nu obtin 50% plus unu la parlamentare, a declarat, la RFI, liderul PDL Adriean Videanu, sustinand ca PNL va iesi din USL si ca nu exclude un guvern de uniune nationala, desi sansele sunt mici.

Adriean Videanu crede ca „va trebui, in interes national, gasita o solutie de coabitare”.

„Ar trebui sa depasim discursurile politicianiste. Uitati-va la ceea ce se intampla: in momentul in care cineva vine cu o initiativa, ceilalti, din cealalta tabara, singurul argument e, scuzati-mi expresia, «ba pe-a ma-tii!». Nu se poate trece la un alt mod de a face politica decat printr-o dezbatere foarte serioasa a solutiilor cu care vin partidele politice”, a spus fostul ministru, citat de RFI.

Videanu considera ca „trebuie sa se polarizeze optiunile de dreapta si de stanga”.

„Mie mi se pare total impotriva cursului firesc alianta PSD-PNL. Este o alianta de conjunctura, care a fost o alianta indreptata impotriva PDL-ului si a presedintelui Traian Basescu, fara nici un fel de fundament comun. De aceea, eu cred ca o clarificare pe dreapta si stanga dupa alegerile parlamentare este necesara si utila evolutiei politice a Romaniei”, explica presedintele interimar al PDL Bucuresti.

Intrebat daca asta ar presupune ca PNL sa iasa din USL, Adriean Videanu a raspuns:

„Eu cred ca acest lucru se va intampla. Nu cred ca PNL-ul poate coabita cu PSD-ul, dat fiind optiunile total diferite sau viziunile total diferite din punct de vedere al principiilor si valorilor politice. Nu cred ca ura impotriva PDL-ului si a presedintelui Traian Basescu ii mai poate tine uniti dupa alegerile parlamentare”.

Intrebat daca ia in calcul un eventual Guvern de uniune nationala USL-PDL, dupa alegeri, Videanu a raspuns:

„Mi-e greu sa cred acest lucru. Poate fi, n-as exclude acest lucru, o perioada de timp, o intelegere intre partidele politice, astfel incat pe un program negociat de un an, doi ani de zile, sa se poata ajunge la o formula de coabitare. Nu exclud nici acest lucru. E putin probabil, recunosc, sa se intample acest lucru, datorita orgoliilor care-i macina foarte mult pe politicieni, dar cred ca cea mai buna solutie ar fi o separare pe stanga-dreapta”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos