VIDEO Afacere de familie: Liberalul Klaus Iohannis a lăsat FDGR-ul pe mâna finului Paul Porr

612

iohannis si porrPrimarul Sibiului nu mai este de azi președinte al Formului Democrat al Germanilor din România.  Klaus Iohannis a predat ștafeta medicului Paul Porr. Acesta din urmă a fost de altfel unicul candidat la șefia FDGR-ului.

Klaus Iohannis a plecat liniștit de la conducerea  FDGR. Proaspătul uns în funcția de primvicepreședinte al Partidului Național Liberal, Iohannis l-a lăudat pe cel pe care l-a cununat ca naș în vara anului 2008. Primarului Sibiului nu și-a ascuns satisfacția pentru numire a finului său pe cea mai importantă funcție din comunitatea germanilor din  România

”Relația cu domnul doctor Porr este una foarte bună. Ne cunoaștem de mulți ani. Colaborăm. Sunt convins că este un bun președinte și sunt convins că vom colabora în continuare, chiar dacă informal, dar totuși și sper spre beneficiul FDGR. Sunt fericit și din poziția nașului”, a spus Iohannis.

Iohannis a ținut să precizeze că nu el a făcut propunerea ca medicul Paul Porr să fie succesorul său ca președinte al FDGR.

”Prima propunere a venit din partea președintelui FDGR din Banat. Această propunere a fost salutată și reluată de președinții tuturor regiunilor. Toate cele cinci forumuri regionale au avut toate aceeiași propunere. I-am salutat și am sprijinit această propunere”, a mai spus Iohannis.

Paul Porr și Klaus Iohannis au o relație veche de prietenie, chiar dacă medicul sibian a fost plecat la Cluj aproape 30 de ani. Acesta s-a întors în Sibiu în 2007 și a fost până azi președinte al FDGR Transilvania.

Vezi video pe Ora de Sibiu

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos