Violeta Alexandru, catre Firea: „Pelerinajele la moaste chiar nu rezolva problema medicamentelor si a sanatatii pensionarilor!” Replica veninoasa a edilului Capitalei

932

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, are o replica dura fata de atacurile Gabrielei Firea. „Cauta orice prilej de scandal. Cu cat evidentele esecului managementului ei vor fi mai clare, cu atat va da dovada de si mai multa agresivitate”, arata Alexandru.

„Pelerinajele la moaste chiar nu rezolva problema medicamentelor si a sanatatii pensionarilor”, o ironizeaza Alexandru pe Firea.

„Nu m-ar interesa deloc, absolut deloc Gabriela Firea/PSD daca nu ar avea legatura, astazi, cu faptul ca viata bucurestenilor nu s-a imbunatatit deloc in ultimii ani. Orasul nu are servicii bune pentru bucuresteni! Ceea ce te revolta, cand te gandesti la resursele publice irosite de G. Firea/PSD.

Ca sa ascunda modul in care a irosit banii bucurestenilor, s-a apucat de scandal cu liderii PNL. Imi semnala cineva o postare a G. Firea despre mine. Cauta orice prilej de scandal. Cu cat evidentele esecului managementului ei vor fi mai clare, cu atat va da dovada de si mai multa agresivitate.

Din respect pentru cei care urmariti aceasta pagina – cateva precizari. Este atributia directa a Primariei sa dezvolte servicii pentru copiii si adultii vulnerabili. Cand ma gandesc la faptul ca nu ii lipsesc resursele Capitalei ci doar un bun manager, ma revolta sa constat ca:

Mama unui copil cu dizabilitati nu poate cumpara serviciile de terapie pentru ca G. Firea nu le-a infiintat.

Prin Hotarare de Consiliu General nr. 92/2017 Primaria Bucuresti instituia plata unui stimulent pentru copiii si adultii cu dizabilitati (1000 lei/luna pentru copil si 500 lei/luna pentru copii). Stimulentul este o masura a autoritatii locale, DISTINCTA fata de indemnizatia de handicap/salariul asistentului personal, prevazute prin Legea 448/2006 si platite de Ministerul Muncii prin ANPIS, in fiecare luna, la termen. In luna Decembrie 2019, PMB a redus cu 50% stimulentul pentru adulti. G. Firea le spune invers, insinueaza ca ar avea vreo vina Guvernul. Cata dovada de lasitate sa nu isi asume deciziile.

In fine, pelerinajele la moaste chiar nu rezolva problema medicamentelor si a sanatatii pensionarilor. Managementul prioritatilor financiare al PMB depinde, ca sa nu existe niciun dubiu, de decizia Primarului General.

Va spun sincer, este o tragedie faptul ca am stat 4 ani cu cineva care pur si simplu nu iubeste Bucurestiul si pe bucuresteni. Nu ii intelege si nu tine la ei. Se vede atat de clar! Din iunie G. Firea nu va mai fi Primarul Bucurestiului.

In general, ca sa ma fi convins PSD si G. Firea ca le pasa de copii, ar fi trebuit sa mareasca ei alocatiile in acei multi ani de guvernare irositi. Marirea alocatiei, necesara – asa cum au demonstrate proiectele PNL din ultimii ani (singurele, de altfel, pe aceasta tema), nu este singura solutie. Pentru copii si familii in general, este nevoie de servicii in Bucuresti.

Regret ca Bucurestiul a suferit, in ultimii ani, cu G. Firea. Schimbam lucrurile! #Bucurestiulnuarenvoiedecirc”, a scris Alexandru pe Facebook.

Firea nu s-a putut abtine si a reactionat in stilul caracteristic.

„Ataca in haita, recitand mesajele de la partid, scrise de consilierii specializati in minciuni, manipulari si defaimari, fara sa tina cont de faptele, situatiile si cifrele reale. Cu un singur gand : recucerirea Capitalei, in scopul jefuirii banului public.

Nu este suficient ca tot felul de ministri incompetenti si semidocti isi fac publicitate prin atacuri la adresa mea, acum au programat la interviuri si primari PNL din tara.

E un progres, totusi! Pana acum, imi dadeau lectii primari care au condus localitati cu 25 000 suflete, acum unii intre 70 si 120 000 cetateni. Cat doua-trei cartiere dintr-un sector al Capitalei, ei gestionand 4 intersectii principale, fata de peste 450 in Bucuresti!

Primari cu 4-5 mandate in spate, care au avut timp si fonduri de la guvern sa dezvolte comunitatile lor! Bravo lor! Dar care, si dupa atatia ani, au in continuare probleme – administratia e grea si pentru ei -, atat in domeniul traficului sufocant, al poluarii, al investitiilor in scoli, policlinici, spatii verzi, locuri de joaca etc”, acuza Firea intr-un mesaj pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos