Violeta Alexandru: Cei care promiteau creșterea pensiilor cu 40%, aduc, de fapt, doar 10%. Mai puțin decât a reușit să crească Guvernul Orban în plin vârf de criză pandemică

641

Fostul ministrul in guvernul Orban, Violeta Alexandru, critica dur masurile guvernului Ciuca, aratand ca, de fapt, sunt bombe de presa fara sustinere reala.

”De la cei care promiteau creșterea pensiilor cu 40%, vine, de fapt, doar 10%, mai puțin decât a reușit să crească Guvernul Orban în plin vârf de criză pandemică. Dar PSD este în toată presa comunicând decizia de creștere cu 10% ca fiind o mare realizare.

Stilul PSDist. Atenție la consecințele (de ordin moral, chiar) creșterii (din bugetul de stat, nu în urma contribuțiilor) pensiei sociale. De la 800 la 1000 lei. Creșterea e de 25%, iar pentru restul, creșterea e de 10%.

Nu e nimic corect aici. Pentru cei care au pensie socială (o parte contributivă completată până la 800/1000 prin decizie politică/transfer de la bugetul de stat) există alte soluții de sprijin având în vedere situația lor materială. Aici s-a greșit la momentul scrierii PNRR. Aici trebuia o altă abordare și anume: servicii suport în comunitățile locale, finanțate din bani europeni. Nu bani, pentru că ajung la un cuantum comparabil (și chiar mai mare) cu al celor care au muncit (chiar cu venituri mici dar au muncit) mult mai mult.

Abordarea de la momentul depunerii PNRR – care îi vine ca o mănușă PSD – nu este una corectă pentru cei care muncesc în această țară”, a scris Violeta Alexandru pe pagina oficiala de facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos