Viorel Stefan, ministrul Finantelor, nu este lasat de colegii din PSD sa vorbeasca in Parlament despre sustenabilitatea legii salarizarii!

433

Liberalii au cerut, in sedinta conducerii Camerei Deputatilor de saptamana trecuta, ca ministrul de Finante, Viorel Stefan, sa vina luni in plen pentru a discuta despre sustenabilitatea Legii salarizarii, PSD opunandu-se prin vot, scrie ziare.com.

Potrivit stenogramei sedintei, social-democratii au vrut ca liberalii sa o invite in schimb pe Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii.

Periodic, ministrii sunt chemati in plenul Camerei Deputatilor, la „Ora Guvernului”, prin rotatie, de catre fiecare grup parlamentar. Pentru luni, invitatia urma sa fie facuta de catre PNL, care a cerut conducerii Camerei ca ministrul de Finante, Viorel Stefan, sa vina pentru a discuta despre „sustenabilitatea Legii salarizarii”.

Potrivit stenogramelor sedintei de Birou Permanent, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Gabriel Vlase, a comentat ca este a doua oara intr-o luna, dupa ce Viorel Stefan a venit si in aprilie, tot la solicitarea PNL. Social-democratul Marcel Ciolacu a anuntat ca nu sustine propunerea, iar la vot ea a fost respinsa cu 3 voturi „pentru” si 7 „impotriva”. „Faceti alta solicitare”, le-a cerut Vlase liberalilor, care au protestat, alaturi de USR, cerand un motiv pentru respingere.

„A fost invitat acum trei saptamani, si credem ca este…, dar o sa vorbim si cu domnul ministru si pe urma sa dam un raspuns scris Biroului permanent”, a motivat Gabriel Vlase (PSD).

Ministrul Finantelor fusese insa invitat pe 10 aprilie, deci cu mai mult de o luna in urma.

„Putem sa-l invitam si in fiecare saptamana pe un ministru, daca o chestiune este de importanta si de dezbatut. Nu exista nicaieri o regula ca, daca a fost acum trei saptamani nu poate veni si saptamana viitoare. Mi se pare….e o gluma!”, a spus, contrariat, liberalul Victor Paul Dobre.

Social-democratii au insistat ca liberalii sa o invite pe ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pe motiv ca salarizarea tine de acest minister.

„Subiectul mi se pare ca este de mult mai mult interes al doamnei ministru de la Munca si eu nu am auzit de divergentele dintre Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor”, a afirmat Marcel Ciolacu (PSD).

Liberalii au explicat ca subiectul discutiei va fi sustenabilitatea financiara a masurilor, nu nivelul salarizarii.

„Legea Salarizarii unice este depusa ca initiativa parlamentara, a Grupului parlamentar PSD plus ALDE. Nu este o initiativa a Guvernului Romaniei”, au incercat sa argumenteze social-democratii, prin secretarul Marcel Ciolacu.

„Mi se pare de neinteles, opunerea aceasta ferma a PSD-ului de a invita un ministru in Parlament. Ori suntem Parlamentul, si Guvernul este obligat sa raspunda invitatiilor Parlamentului, ori…”, a replicat liberalul Victor Paul Dobre.

Presedintele sedintei, Gabriel Vlase, a inchis insa subiectul, pe motiv ca a fost deja dat un vot, prin care solicitarea PNL a fost respinsa.

Nu a fost insa rezolvat subiectul si stabilit cine va participa la „Ora Guvernului” de luni, urmand, cel mai probabil, sa fie reluata discutia in sedinta Biroului Permanent de luni.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos