Loading...
Viorica Dancila, convocata de Iohannis la Cotroceni! Ce a discutat premierul Dancila cu presedintele Iohannis! – Circul Politic

Viorica Dancila, convocata de Iohannis la Cotroceni! Ce a discutat premierul Dancila cu presedintele Iohannis!

Prim-ministrul Viorica Dancila a discutat aproximativ 40 de minute cu presedintele Klaus Iohannis, pe fondul informatiilor privind posibilitatea adoptarii unei Ordonante de Urgenta a Guvernului privind amnistierea si gratierea unor fapte penale.

Dancila a ajuns la Palatul Cotroceni la ora 10.30 si a plecat in jurul orei 11.15, fara sa vorbeasca cu presa.

Comunicatul oficial al Guvernului:

Azi, 18 iulie, Prim-ministrul Romaniei Viorica Dancila a avut o intrevedere cu Presedintele Klaus Werner Iohannis, in cadrul careia au fost abordate aspecte legate de Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, atat in ceea ce priveste stadiul pregatirii dosarelor si a temelor de interes, cat si referitor la aspectele tehnice, de infrastructura si program.

Au fost trecute in revista prioritatile incluse in Programul de lucru al Presedintiei Romane la Consiliul UE si s-a discutat pe marginea calendarului actiunilor pe care Guvernul are in vedere sa le organizeze in prima parte a anului viitor.

In context, a fost evidentiat obiectivul Romaniei de a contribui, de o maniera constructiva, la definirea si promovarea interesului comun european, la asigurarea unitatii si coeziunii intre statele membre precum si la reapropierea cetatenilor de Uniunea Europeana.

Prim-ministrul a prezentat, totodata, principalele obiective pe care Romania si le va asuma, in calitate de viitoare Presedintie a Consiliului UE, in raport cu o serie de dosare europene majore si a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele si dosarele aflate pe agenda, precum si nevoia de a asigura un raspuns adecvat la noile realitati si provocari carora Uniunea si statele membre trebuie sa le faca fata.” – se arata in comunicatul de presa al Guvernului.

Ultima intalnire dintre cei doi oficiali a avut loc in 15 mai, cand au discutat despre memorandumul Executivului privind relocarea ambasadei Romaniei in Israel.

Tot atunci, seful statului i-a cerut premierului de mai multe ori sa demisioneze pentru “a face loc unor oameni responsabili si competenti”.

Intalnirea presedintelui cu premierul a avut loc la solicitarea lui Klaus Iohannis.

In declaratiile de presa sustinute la inceputul sedintei de marti a Guvernului, premierul Viorica Dancila nu a facut nicio referire la vreun act normativ privind amnistierea sau gratierea unor fapte de coruptie, asa cum sugerau informatii vehiculate in ultimele zile si negate vehement de catre liderii coalitiei de guvernare.

La finalul sedintei Cabinetului Dancila, purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a spus ca Executivul nu a avut in discutie un astfel de act normativ privind legislatia penala.

De asemenea, el a precizat ca joi va avea loc o noua sedinta de Guvern.

“Nu a fost vorba in sedinta de Guvern despre un act normativ privind amnistia sau gratierea. O sa fie si joi sedinta de Guvern. Tematica si ordinea de zi o putem comunica doar in ziua sedintei de Guvern, in functie de avizele pe care le primesc actele care vin spre aprobare”, a afirmat Barbu, potrivit News.ro.

Intrebat de ce au loc doua sedinte de Guvern in aceeasi saptamana, purtatorul de cuvant a explicat ca era urgenta adoptarea unei Ordonante privind deseurile, astfel ca s-a convocat o sedinta in ziua de marti.

Informatiile privind intentia Guvernului de a adopta o Ordonanta de Urgenta privind amnistia si gratierea au aparut insa de la sfarsitul saptamanii trecute, dar au fost negate de catre liderii coalitiei de guvernare.

Calin Popescu Tariceanu a sustinut, luni seara, la TVR; ca aceste informatii au fost “aruncate in presa”, iar “foarte multi musca subiectul”.

Liderul ALDE a afirmat insa ca o Ordonanta de Urgenta pentru amnisite si gratiere s-a mai dat pe vremea Guvernului Nastase, iar ideea nu este de neconceput, dar o astfel de masura trebuie analizata daca este oportuna sau nu.

“Primul lucru pe care vreau sa il remarc este ca aceasta idee a unei amnistii si a unei gratieri nu ar fi de neconceput. De ce? S-a mai facut in Romania, e adevarat, cu foarte multi ani in urma, 2002 sau 2003. O astfel de masura trebuie analizata daca este oportuna sau nu. Unii spun ca nu este oportuna pentru ca imediat se personalizeza discutia si se trece la evocarea numelor persoanelor care ar beneficia de o astfel de masura. Ca sa nu lungesc vorba, se spune . Suntem oare capabili sa lasam aceasta problema de personalizare o clipa deoparte, nu o excludem din discutie, si abordam putin altfel problema?”, a declarat Tariceanu.

Si liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat aceste informatii.

“I-am intrebat pe doamna premier si pe domnul ministru al Justitiei daca exista vreo intentie de adoptare a unei OUG de gratiere pentru sedinta de Guvern de maine. Amandoi au infirmat aceste zvonuri aparute in spatiul public”, a transmis Liviu Dragnea, luni, pentru Digi 24.

De asemenea, ministrul Tudorel Toader a declarat ca la Ministerul Justitiei nu exista in dezbatere sau in avizare o Ordonanta de Urgenta privind amnistia si gratierea.

Darius Valcov, consilier de stat in aparatul de lucru al prim-ministrului Viorica Dancila, condamnat in prima instanta la opt ani de inchisoare pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, a declarat luni seara, la Antena 3, intrebat daca Guvernul pregateste o Ordonanta de Urgenta privind aministierea si gratierea unor fapte penale, ca ”un moment zero in anul Centenar” ar fi “un moment potrivit pentru toata lumea” si ca o astfel de decizie depinde de premier.

Viorica Dancila, convocata de Iohannis la Cotroceni! Ce a discutat premierul Dancila cu presedintele Iohannis! was last modified: iulie 18th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close