Viorica Dancila da cartile pe fata din epoca PSDragnea: „Eu eram izolata si aveam interzis sa vorbesc cu colegii! Nu am avut voie sa fac nimic”

305

Viorica Dancila a recunoscut, marti, in sedinta CEX al PSD ca nu a cracnit in fata ordinelor lui Liviu Dragnea. Intr-un schimb de replici cu Paul Stanescu, Dancila a spus ca „eu eram izolata si aveam interzis sa vorbesc cu colegii”.

Paul Stanescu s-a declarat sceptic ca Viorica Dancila va ajunge in turul doi al alegerilor prezidentiale.

„Am gresit ca am votat un candidat. Nu mai putem negocia. E f importanta forta de negociere cu ALDE si Pro Romania. Toti de la ALDE au spus ca daca mergem separat ies de la guvernare. Eu cred ca nu mai avem majoritate in Parlament. Ponta vrea un dezastru de la noi pentru ca e in beneficiul lui. Ponta isi va juca rolul. Uitati ca e posibil sa mai plece si altii de la noi si noi spunem ca ii vrem la guvernare. PSD a pierdut alegeri prezidentiale cu Adrian Nastase si Victor Ponta care candidau din poztia de presedinte, si atunci ne puneam problema sa castigam, nu sa intram in turul al doilea. Important pentru noi e partidul, nu persoanele, si ca ne spune doamna Dancila ca isi da demisia daca pierde. Sa ne raspundeti la intrebarea cu cine facem majoritate in Parlament ca sa ramanem la guvernare”, atacat Stanescu.

In replica, Dancila s-a plans de relatia pe care a avut-o cu Liviu Dragnea.

„Pe mine ma intereseaza sa castigam alegerile, acest partid sa se ridice. Eu nu am vrut functia de premier. Am fost izolata la Palatul Victoria. M-am dus in teritoriu cu Eugen Teodorovici si Liviu Dragnea cu Codrin Stefanescu le-au dat ordin primarilor sa nu mai vorbeasca cu noi. S-a vorbit in sedinta despre iesirea de la guvernare, dar ce vrem? Vrem ca acest partid sa se ridice? Voi ajuta fiecare coleg care are nevoie de sprijin. Avem nevoie de o majoritate parlamentara si vreau sa fie cat mai solida. Partidul acesta nu poate fi santajat ca se supara unul si isi ia jucariile cum a facut Serban Nicolae. Ponta avea 31% cand a plecat in campanie si Iohannis avea 15%. Cine a castigat? Iohannis! Depinde doar de noi. Spui, Paul, ca sondajele. Dar uite cum statea Iohannis. In momentul in care spui ca comanda partidului e in alta parte creezi prejudicii. In momentul in care spui ca comanda partidului e in alta parte imi ranesti un sentiment.

Aici putem spune orice dar daca iesim in afara partidului si atacam partidul si presedintele nu e ok. Ce vrei mai mult? Incercam sa ne ridicam. Am pornit de la o situatie dificila. Ne-am omorat noi intre noi cu orgoliile noastre in perioada asta. Eu sper ca pentru partid sa te implici in aceasta campanie.

Am dovezi despre relatia mea cu Dragnea, dar credeti ca e bine sa ies public? Nu, pentru ca nu am sa vorbesc de rau un fost presedinte. Am fost izolata sase luni in guvern. Nu am avut voie sa fac nimic. Nu ma acuzati ca ca am fost apropiata de Dragnea, pentru ca nu eu am luat deciziile in partid. Eu eram izolata si aveam interzis sa vorbesc cu colegii. Se plateau bani de la partid ca sa ma atace la tv”, a spus Dancila, conform Digi24.

CEX valideaza decizia BPN al PSD ca Dancila sa fie candidatul partidului la presedintie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos