Viorica Dancila isi arata adevarata fata dupa „era Dragnea”! Rovana Plumb, scoasa din carti pentru postul de viitor comisar european! Lista PSD trimisa la Bruxelles

115

Premierul Dancila a iesit din „era Dragnea” si arata de ce este in stare. Practic, tot ce a fost sustinut de fostul lider PSD nu mai e ok acum pentru premier. Astfel, Rovana Plumb a fost scoasa din lista candidatilor romani la un post de comisar european. Viorica Dancila a trimis la Bruxelles lista cu cei pe care i-ar dori in functia de comisar european din partea Romaniei. Pe lista nu se afla si Rovana Plumb, sustinuta de catre Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse citate de hotnews.ro, pe lista se afla Eugen Teodorovici, Dan Nica, Mircea Geoana, Vasile Dancu si Victor Negrescu.

Portofoliile de comisar european vizate de Romania, prin Dancila, sunt Transporturi, Energie, Extindere si Economie Digitala.

Jurnalistul Dan Alexe, corespondent Europa Libera la Bruxelles, a comentat ironic lista lui Dancila.

„Degeaba a fost ea la shopping in Bruxelles vreme de 9 ani, ca tot nu pricepe cum functioneaza lucrurile astea. Tu nu spui ce ai vrea pentru Comisarul tau, caci habar n-ai cum va imparti posturile Presedintele Comisiei Europene, care nu e inca ales. Un Presedinte al Comisiei poate avea idei fantasmagorice si sa inventeze, cum a facut-o Barroso, un portofoliu imaginar, cel al Multilingvismului, pentru Leonard Orban, care abia o rupea un pic in engleza si franceza, sau sa-i dea un portofoliu urias, pentru care nu are nici o competenta, cum a facut Juncker dandu-i Corinei Cretu Dezvoltarea Regionala.

Apoi, odata repartizate portofoliile, indiferent ce ai cerut tu, Comisarii sunt audiati de Parlamentul European, pe domeniul de competenta care a fost atribuit si unde eurodeputatii pot sa te zvarla pe loc, cum s-a intamplat odata cu o propusa comisareasa slovena care primise, tocmai… Transporturile cerute de Dancila pentru Teodorovici.

Dar, mai ales, Dancila, stiind obsesia institutiilor UE cu cotele de femei, propune cinci nume (Eugen Teodorovici, Dan Nica, Mircea Geoana, Vasile Dancu si Victor Negrescu) de barbati posaci. Femeile balcanice crescute in comunism, astea imbracate in covor si cu coafura de David Bowie ca Dancila, sunt cele mai mari misogine”, a scris Alexe pe Facebook.