Viorica Dancila, mesaj catre Opozitie dupa ce nu a reusit sa impuna votul motiunii sambata: „Romania nu se reconstruieste in weekend?”

347

Viorica Dancila s-a dezlantuit la adresa opozitiei, dupa votul din plenul Camerei Deputatilor in care a fost respins calendarul care prevedea vot pe motiunea de cenzura sambata. Ea acuza partidele de opozitie ca nu vor sa „sacrifice o zi de sambata”.

„Le-am oferit ocazia de a supune motiunea la vot cat mai repede, aceasta stare de incertitudine are efecte la nivelul intregii societati. Am avut surpriza de a constata ca opopzitia fuge de propria motiune”, a spus Viorica Dancila.

„Au demostrat ca nu au un numar suficient de voturi pentru motiune, cu cele 194 de voturi exprimate azi in Parlament. Nu PSD trebuie sa adune voturi, opozitia trebuie sa-si asigure 233 de voturi si nu acestea nu exista”, a continuat premierul.

„Acesta taraganare a votului chiar de semnatarii motiunii arata cat de repede isi doresc sa vina la guvernare. Romania nu se reconstruieste in weekend? E prea mare deranjul sa sacrifice o zi de sambata? Nu voiau cei din PNL ca sambata sa fie zi lucratoare?”, a spus Viorica Dancila, cu referire la un proiect de lege depus de liberali si care a fost interpretat in mod eronat ca o propunere de a transforma sambata in zi de lucru.

„Sa le spuna alegatorilor ca in wekend nu misca un deget pentru a schimba soarta tarii”, a continuat ea.

Partidele din Opozitie s-au unit si au respins, prin vot, calendarul stabilit de PSD prin care votul la motiune ar fi urmat sa fie dat sambata. Presedintele Camerei Deputatilor a anuntat ca motiunea de cenzura va fi votata joia viitoare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos