Viorica Dancila o comite din nou! „A fi educator, invatator sau profesor inseamna ca tu insusi sa inveti zi de zi”

194

Premierul Viorica Dancila a facut o greseala in discursul tinut, marti, la lansarea unei initiative de crestere a calitatii sistemului educational, spunand „tu insusi”, in loc de „tu insuti”. „A fi educator, invatator sau profesor inseamna ca tu insusi sa inveti zi de zi”, a spus Dancila.

„Profesia de dascal este vocatie, implicare neobosita si dedicare. A fi educator, invatator sau profesor inseamna ca tu insusi sa inveti zi de zi si sa tii pasul cu noi metode de predare mai adaptate si mai apropiate de copii si de tineri”, a declarat Dancila, la evenimentul de lansare a unei initiative de crestere a calitatii sistemului educational, informeaza news.ro.

Premierul participa la eveniment impreuna cu ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu.

Viorica Dancila nu este la prima greseala in folosirea limbii romane.

intr-un discurs la ceremonia dedicata Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Viorica Dancila a spus ”negationalism” in loc de ”negationism” (comportamentul celor care neaga Holocaustul impotriva evreilor).

De asemenea, ”combaterea Holocaustului” este o exprimare nepotrivita și incorecta, deoarece Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

”In luna martie 2019, vom organiza un eveniment care iși propune sa contribuie la sprijinirea combaterii negationalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentantilor celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, in domeniul istoriei Holocaustului.”, a spus premierul Viorica Dancila, la Bruxelles.

De asemenea, Viorica Dancila, aflata in vizita in Republica Macedonia, a declarat la Skopje ca este primul prim-ministru care viziteaza aceasta tara, dar si ca cetatenii acestei tari sunt „macedoni”, in loc de „macedoneni”.