Viorica Dancila pica testul limbii romane la fiecare discurs liber: „Sa mergem pe prevenire si mai putin pe inlaturarea calamitatilor, dezastrelor produse de calamitati”

145

Premierul Viorica Dancila se exprima bine in limba romana doar cand citeste de pe foaie, in restul timpului are probleme de exprimare. Aflata vineri intr-o vizita in judetul Bacau, referindu-se la inundatii, Dancila a vorbit despre „dezastre produse de calamitati”, „despre calamitati care au produs atatea dezastre”, precum si de „multe probleme create datorita intemperiilor vremii”.

„Trebuie sa avem o evaluare, sa vedem acolo unde avem puncte sensibile, in ce ne impotmolim pentru a putea raspunde. (…) Vrem sa mergem pe prevenire, si mai putin pe inlaturarea calamitatilor,dezastrelor produse de calamitati si, de aceea, trebuie sa luam in calcul toti acesti factori si sa incercam incet, incet si prin metode legislative, si prin investitii sa punem la punct tot acest sistem (…) Din pacate, vedem ca de ani de zile nimeni nu s-a ocupat de acest lucru si ne-am trezit dintr-o data cu tara cu mii de calamitati, cu multe aluviuni si cu multe probleme create datorita intemperiilor vremii”, a declarat Dancila la Targul Ocna, judetul Bacau, conform unei inregistrari difuzate pe pagina de Facebook a Guvernului si preluata de Agerpres.

De asemenea, sefa Guvernului a precizat ca a dorit sa vada care este stadiul lucrarilor dupa investitiile facute pentru inlaturarea efectelor inundatiilor. „Am fost aici atunci cand calamitatile au provocat atatea neajunsuri, atatea dezastre. Am promis ca ma intorc si m-am tinut de promisiune. (…) Am venit sa vad si ce s-a facut si ce se va face, voi mai reveni, pentru ca aceste lucruri sa nu se mai intample. Am vrut sa vad care este stadiul lucrarilor. Nu vin doar aici, mai merg si in alte localitati unde am realizat investitii si cred ca acest lucru este un lucru de normalitate”, a spus Dancila.

Potrivit sefei Guvernului, concluziile sale in urma vizitei „sunt pozitive”. „Vad ca autoritatile locale se implica, (…) Ministerul Apelor si Padurilor se implica, vad ca toata lumea este dornica de a rezolva problemele din zona si plec de aici chiar incarcata pozitiv, pentru ca am vazut ca exista toata dorinta, toata puterea de munca pentru a finaliza pana la sfarsitul anului aceste lucrari, pentru ca, sa nu uitam, dupa decembrie, vremea nu stim cum va fi. in fiecare an a fost vremea foarte capricioasa, vin zapezile si atunci putem sa ne confruntam din nou cu situatiile pe care le-am avut in iunie, iulie”, a mai afirmat Dancila.