Viorica Dancila rupe orice legatura cu Dragnea! I-a dat afara pe consilierii israelieni adusi de fostul lider PSD: „Am reziliat contractul”

412

Viorica Dancila a declarat pentru Europa Libera ca a reziliat contractul cu consilierii israelieni. Acestia au fost adusi alaturi de PSD de fostul presedinte, Liviu Dragnea, ei participand la campaniile din 2016 si 2019.

Consilierii israelieni condusi de Asaf Eisin au fost vazuti ultima data la PSD in seara alegerilor din 26 mai, cand au plecat cu un taxi din sediul din Baneasa. Era in jurul orelor 23.40, cand consultantii au iesit din sediu si au discutat pe fuga cu un simpatizant PSD pana au gasit un taxi care sa ii ia din fata cladirii.

La aproape o luna de la infrangerea severa suferita de PSD la europarlamentare, presedintele interimar, Viorica Dancila, a declarat ca a reziliat contractul cu consilierii israelieni.

„Am reziliat contractul cu consilierii israelieni. Toate contractele PSD sunt suspendate”, a declarat Viorica Dancila pentru Europa Libera.

Presedintele interimar al PSD a cerut in partid realizarea unui audit intern pentru a se afla care este situatia financiara. Noua conducere vrea sa vada ce clauze au contractele semnate in numele partidului, de ce cine au fost semnate si daca acestea pot sa fie reziliate. In timpul mandatului lui Liviu Dragnea, subventia anuala a PSD a crescut pana la 144 milioane de lei. In 2017, subventia PSD a fost de 16.5 milioane de lei.

Colaborarea PSD cu firma de consultanta condusa de Asaf Eisin a inceput in 2016, la cererea lui Liviu Dragnea. Consultantii au fost considerati artizanii victoriei de la parlamentare, cand partidul a inregistrat un scor istoric. Prezentarea programul de guvernare a fost marea gaselnita electorala. PSD si-a concentrat toata campania pe promisiuni pentru salarii si pensii mai mari, mii de scoli si gradinite noi, 8 spitale regionale si unul republican, tot noi. Liviu Dragnea era desemnat responsabil cu prezentarea mai multor programe de dezvoltare sectoriala. Consilierii israelieni au dorit sa repete ideea si la europarlamentarele din 2019. Au combinat campania pozitiva despre partid si realizarile guvernului cu o furibunda campanie antiUE, concentrata pe un mesaj suveranist, anti Bruxelles si anti-investitii straine.

Zilnic, catre principalii comunicatori ai PSD au fost trimise mesaje privind masurile pozitive care s-au realizat in timpul guvernarii. Liviu Dragnea a fost trimis alaturi de ministrul Petre Daea sa vorbeasca despre programele partidului. Daea fusese masurat in cercetarile sociologice si era ministrul cu cea mai buna imagine pentru electoratul PSD. Dragnea si Daea au participat la doua emisiuni la TVR, “Viata satului”, dar si la mai multe intalniri cu fermierii. Mesajele primite de la consilierii israelieni erau urcate si pe pagina de Facebook a PSD.

Tot de numele consilierilor israelieni se leaga campaniile impotriva multinationalelor si bancilor, plus ideea de desprindere fata de deciziile institutiilor europene, promovata intens in campania pentru europarlamentare. De asemenea, in ultimii ani, PSD a promovat un mesaj anti-Soros. In discursurile sale de la mitingurile PSD, Liviu Dragnea a vorbit des despre faptul ca Uniunea Europeana nu doreste dezvoltarea Romaniei. „Sunt suparati pentru ca comunele noastre, in cativa ani de zile, vor fi mai frumoase decat sunt comunele din vestul Europei”, afirma Dragnea intr-un miting electoral.

Cel mai virulent discurs anti-UE a fost rostit de Liviu Dragnea in decembrie 2018, la Consiliul National al PSD. In acel discurs a vorbit deschis si despre necesitatea amnistiei si gratierii.

Asaf Eisin a lucrat de-a lungul timpului pentru presedintele Serbiei, Alexandr Vucic, dar si in campaniile electorale din Israel. Eisin a fost angajat, in 2015, de Yitzhak Herzog, liderul Partidului Muncii, contracandidat al lui Benjamin Netanyahu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos