Viorica Dancila s-a facut iar de ras! Iohannis…: „Doamna Dancila nu a inteles ce s-a vorbit acolo”

563

Klaus Iohannis a comentat retinandu-se cu greu sa nu izbucenasca in ras ultima gafa a premierului Romaniei, Viorica Dancila. Iohannis spune ca Vioric Dancila pur si simplu nu a inteles ce s-a discutat acolo si ca nu era vorba de o vizita in Romania ci de preluarea Romaniei a presedintiei Consiliului Europei in 2019.

O eventuala vizita a Suveranului Pontif in Romania va fi anuntata simultan de Vatican si de Administratia Prezidentiala, a declarat, sambata, presedintele Klaus Iohannis.

El a calificat drept „o confuzie inexplicabila” anuntul in acest sens facut de premierul Viorica Dancila. „Dati-mi voie sa cred ca nu a inteles doamna despre ce s-a vorbit acolo. Am urmarit intreaga evolutie si, intr-un final, a aparut si comunicatul oficial al Vaticanului despre acea intalnire si acolo se spune ca s-a vorbit de presedintia Romaniei Consiliului Uniunii Europene in prima parte a lui 2019. Singura explicatie a mea e ca doamna a inteles ca e vorba de vizita si nu de presedintie, deci o confuzie inexplicabila”, a spus presedintele. Intrebat direct va veni sau nu Suveranul Pontif in Romania, Klaus Iohannis a raspuns: „Pot sa va spun ca stiu”.

„In relatia cu Vaticanul exista niste reguli si norme foarte clare. Atunci cand vor fi lamurite toate detaliile, atunci se va anunta simultan si de Vatican, si de Administratia Prezidentiala si nu de alti vizitatori sau audiati”, a adaugat seful statului.

Premierul Viorica Dancila declarase, la Antena 3, ca, in discutia pe care au avut-o la Vatican, Papa Francisc i-a confirmat ca va veni anul viitor in Romania.

sursa: digi24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos