Viorica Dancila se semna drept „bucatareasa a delegatiei romane” in documentele oficiale pe care le transmitea parlamentarilor europeni!

888

Pe vremea in care era europarlamentar, Viorica Dancila a semnat documentele oficiale pe care le transmitea celorlalti europarlamentari straini cu titulatura de „Chef of the Romania S&D Delegation”. Dancila trebuia sa scrie de fapt „Chief”.

„Conform semnaturii din e-mail, Viorica a fost bucatareasa social-democratilor europeni”, a remarcat Andrei Buzera pe Facebook.

Documentul pe care Dancila si-a pus semnatura ca „Chef” este chiar scrisoarea transmisa celor 750 de membri ai Parlamentului European in care lua apararea Guvernului PSD in cazul adoptarii OUG 13. Scrisoarea a fost publicata, miercuri, de Newsweek Romania.

Viorica Dancila a declarat, miercuri, la TVR ca in cei noua ani in care a activat ca europarlamentar la Bruxelles nu a avut translator, ea transmitandu-le celor care-i fac o ”vina” din faptul ca nu vorbeste limbi straine ca isi va perfectiona cunostintele de limba engleza si franceza.

”In noua ani, cat am fost europarlamentar, nu am avut translator cu mine, deci era necesar sa discut cu colegii din Parlamentul European, plecam in diferite deplasari, in diferite misiuni, deci trebuia sa discut cu ceilalti, trebuia sa ajungem la un numitor comun. Deci vorbesc, dar sunt un perfectionist, mi-e teama de multe ori sa nu fac o greseala. Nu vorbesc perfect, dar asta nu inseamna ca nu inteleg si ca nu vorbesc. Daca aceasta este singura mea vina, eu ii asigur pe cei care-mi fac o vina din acest lucru ca imi voi perfectiona cunostintele de limba engleza si franceza, astfel incat in scurt timp sa vorbesc mult mai bine decat o fac acum”, a declarat Viorica Dancila, miercuri seara la TVR.

Ea a mai spus ca in discutiile neoficiale foloseste limba engleza, nefolosind un translator.

Candidatul PSD da asigurari ca, in calitate de presedinte al Romaniei, va vorbi in limba romana si in favoarea Romaniei atunci cand va lua cuvantul in forurile europene. Ea a spus ca apreciaza faptul ca presedintele Klaus Iohannis vorbeste limbi straine, dar in critica pe acesta pentru ca ”nu se bate pentru Romania”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos