Cum i-a „impachetat” doamna Viorica Dancila pe cei de la USR! Prostia PSD si Prostia Politica si-au facut poza la Guvern!

253

Liderii USR s-au intalnit cu Dancila chiar in ziua cand au depus, impreuna cu partidele din Opozitie, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila.

Nimic din ce au spus useristii ca ar fi discutat cu Dancila nu se afla in declaratie:

Premierul Viorica Dancila a avut astazi, la Palatul Victoria, o intrevedere cu o delegatie a Uniunii Salvati Romania (USR), condusa de presedintele acestei formatiuni politice, Dan Barna, in cadrul careia au fost discutate unele teme de actualitate. Intrevederea a avut loc in spiritul si ca urmare a apelurilor prim-ministrului la pace politica, dialog si consens, pe perioada detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Apreciez deschiderea dumneavoastra la dialog si faptul ca avem o discutie constructiva in contextul in care Romania va prelua si exercita Presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene incepand cu 1 ianuarie 2019. Sunt om al dialogului si am convingerea ca doar impreuna, prin cooperare si unitate, prin dialog cu reprezentantii Opozitiei si ai intregii societati, putem avea o presedintie de succes”, a subliniat prim-ministrul.

Tematica europeana…

Seful Executivului a mentionat ca fiecare membru al Cabinetului s-a pregatit temeinic pentru gestionarea tematicilor europen. Viorica Dancila spune ca echipa guvernamentala si-a inteles responsabilitatile. In mandatul de sase luni pe care Romania il va detine la Consiliul Uniunii Europene ar trebui sa fie inchise cat mai multe din cele 257 de dosare.  Foarte importante sunt dosare precum Brexit, cadrul financiar multianual, migratia, viitorul Europei.

Un alt subiect abordat s-a referit la modificarea legislatiei penale si de procedura penala. In acest context, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a subliniat faptul ca este in lucru un proiect de act normativ. Scopul declarate este de punere in acord a legislatiei cu deciziile Curtii Constitutionale. La aceasta se adauga si transpunerea unor directive europene pentru care Romania risca procedura de infringement. Primul-ministru a adaugat ca va tine cont de toate propunerile constructive, astfel incat legislatia nationala sa fie in acord cu reglementarile europene si cu Constitutia Romaniei.

La intrevederea de la Palatul Victoria au participat, din partea USR, Dan Barna, Vlad Gheorghe, Stelian Ion, Cristian Ghinea.”

Ce-au spus useristii dupa intalnirea de la Guvern

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat ca Viorica Dancila si Tudorel Toader ”nu intentioneaza si nu au in discutie” o eventuala ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea.

”Apropos de amnistie si gratiere. Am adus in discutie acest subiect si atat doamna premier, cat si ministrul Justitiei au fost foarte fermi spunand ca nu intentioneaza si nu au in discutie in acest moment o astfel de ordonanta sau o astfel de reglementare. Lucrul a fost foarte clar, explicit, repetat de vreo doua-trei ori ca sa nu fie niciun fel de echivoc”, a declarat Dan Barna.

Sursa: Comisarul.ro