Compania Prime Kapital, care va investi 80 de milioane euro intr-un centru comercial si intr-o pasarela auto-pietonala la Pitesti, a sesizat Parchetul pentru santaj dupa ce doi vecini au cerut firmei 200.000 de euro pentru a-si da acordul pentru viitoarea pasarela, amenintand in cazul neprimirii banilor cu o actiune in instanta.

Surse judiciare ne-au confirmat ca la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti a fost inregistrata la inceputul lunii aprilie o plangere prealabila depusa de catre compania Prime Kapital, plangere in care procurorilor le sunt aduse la cunostinta „faptele de natura penala savarsite de catre sotii Aurelia si Marian Minca din Pitesti, ce constau in actiuni ce pot fi incadrate la prevederile art. 207 din Noul Cod Penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, sens in care solicitam tragerea la raspundere penala a celor doi faptuitori”.

La plangere au fost atasate mai multe documente. Pe 14 martie, dupa mai multe discutii telefonice cu cei de la Prime Kapital, Marian Minca le-a trimis acestora un e-mail cu urmatorul continut:

„Din discutia avuta la telefon si pentru a fi de acord cu noua constructie a Mall-ului care se doreste sa se construiasca in Pitesti, cartier Tudor Vladimirescu, in calitate de vecini pentru ca noi sa fim de acord dorim o despagubire care s-a discutat telefonic de 200.000 euro pentru a ne da semnatura la notariat. in caz contrar noi vom actiona cazul in Instanta pentru ca suntem foarte nemultumiti deoarece pasarela care se va face ne va periclita foarte mult linistea cu haosul care va fi”.

Suma ceruta de catre familia Minca nu are vreo justificare palpabila in realitate, in conditiile in care locuinta acestora se afla la cateva zeci de metri de viitorul pasaj, iar proiectul centrului comercial si al pasajului are acord de mediu eliberat la inceputul acestui an de catre Agentia pentru Protectia Mediului Arges. in plus, viitorul pasaj rutier, asa cum reiese si din documentele depuse la APM Arges, se va face la o distanta de 12,8 metri de cea mai apropiata locuinta.

Proiectul de 80 de milioane de euro dezvoltat de catre Prime Kapital va consta si intr-o regenerare urbana a zonei unde se va construi viitorul centru comercial, intitulat Arges Mall.

Investitia se va desfasura pe o suprafata de 13 hectare, in cartierul Tudor Vladimirescu Pitesti, in locul sit-ului industrial actual Centrul comercial va genera in mod direct aproximativ 1.400 locuri noi de munca Proiectul va avea o suprafata comerciala inchiriabila de 55.000 m2 si, in functie de cerintele pietei, o componenta rezidentiala.

Ancora centrului comercial este reprezentata de un hipermarket Carrefour desfasurat pe o suprafata de aproximativ 10.000 m2. in completare, centrul va oferi argesenilor o galerie comerciala cu magazine de moda, ale celor mai relevante marci pe piata din Romania si diverse spatii de petrecere a timpului liber: restaurante, cafenele, spatii de joaca, cinema modern cu 8 sali de vizionare si nu numai.

Citeste mai multe pe adevarul.ro