Visul lui Dragnea de a fi premierul Romaniei atarna de un fir de ata! De ce se tot amana decizia finala a CCR? Nu se intruneste majoritate: ”4 judecatori l-ar lasa, 4 se opun, iar unul e nehotarat”!

489

Surse citate de jurnalistul Dan Tapalaga afirma ca decizia in cazul sesizarii depuse de Victor Ciorbea la CCR, privind ocuparea functiilor de ministri de catre persoanele condamnate penal, se ia atat de greu pentru ca decizia finala nu intruneste majoritate, scrie aktual24.ro.

„Din cate aud, 4 judecatori l-ar lasa pe Dragnea sa ajunga premier, 4 se opun iar al noualea e nehotarat. Stiu ca asta nu e un argument juridic, dar poate-l ajuta sa se decida: nici macar Grindeanu si alti ministri din guvern nu-l mai lasa pe liderul PSD sa se joace de-a premierul. A dovedit ca e mult prea periculos si iresponsabil sa conduca o tara chiar facand abstractie de condamare si de dosarul in curs. Cazierul nu reprezinta decat o garantie suplimentara ca infractorii conduc tara, cand ajung la putere, tot cu mentalite de infractor: prin mituirea populatiei, santajarea partenerilor externi cu blocarea contractelor militare etc.”, scrie Tapalaga pe hotnews.ro.

Curtea Constitutionala a amanat pentru 4 mai pronuntarea pe legea care l-a impiedicat pe Liviu Dragnea sa pretinda functia de premier. Este a patra amanare a acestei decizii.

Cazul a ajuns la Curtea Constitutionala prin intermediul lui Victor Ciorbea. Avocatul Poporului a contestat actul normativ care le interzice persoanelor condamnate penal sa faca parte din Guvern.

Curtea Constitutionala a amanat de trei ori pana acum luarea unei decizii privind exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului la Legea 90/2001, care nu ii permite liderului PSD Liviu Dragnea sa fie membru al Guvernului din cauza condamnarii definitive cu suspendare.

Cu doar doua zile in urma, Dragnea a primit un alt verdict, care ar fi putut sa usureze decizia CCR de azi, insa Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins sefului PSD solicitarea de stergere a condamnarii din dosarul „Referendumul” pe motive procedurale.

Presedintele CCR Valer Dorneanu a declarat, dupa a doua amanare, ca solutia privind exceptia la Legea 90/2001, care nu ii permite liderului PSD Liviu Dragnea sa fie membru al Guvernului din cauza condamnarii definitive cu suspendare, e cea mai grea solutie pe care au avut-o de dat judecatorii CCR.

„E cea mai grea solutie pe care am avut-o de dat pana acum pentru ca problemele sunt mai ales de apreciere politica”, a spus Dorneanu.

Intrebat de ce spune ca e cea mai grea solutie, presedintele CCR a raspuns: „Asa am simtit-o noi, pentru ca nu am putut ajunge pana acum la o solutie”.

Chestionat daca apreciaza ca e cea mai grea solutie si din cauza presiunii mediatice si politice, Dorneanu a precizat: „Noi nu ne ghidam neaparat dupa presiunea mediatica, nici dupa cea politica, pentru ca aceea exista tot timpul. De fapt ambele exista. Vrem intai sa fim impacati cu constiinta noastra si cu convingerea ca solutia pe care o dam corespunde interpretarii exacte a Constituiei si sensului Legiuitorului, in masura in care el este in concordanta cu principiile constitutionale”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos