Vlad Moisescu: Am fost exclusi talhareste din partid!

628

1vlad moisescuVlad Moisescu, exclus miercuri din PNL alaturi de alte 11 persoane, a declarat ca nu a fost anuntat de intentia de excludere din partid, care a fost una talhareasca.

„Nici mie, si nici celor 11 colegi, alaturi de care am construit cea mai puternica organizatie PNL din Romania, nu ni s-a dat sansa de a ne apara si de a ne sustine punctul de vedere. Am fost exclusi talhareste, fara sa fim anuntati. Aceasta incalcare a celor mai elementare reguli ale democratiei si ale libertatii este ingrijoratoare in virtutea unui singur fapt: a fost executata la ordinul unui om care conduce comisia de revizuire a Constitutiei democratice a Romaniei”, sustine Moisescu intr-un comunicat.

Fostul liberal precizeaza ca actulul presedinte al PNL ar trebui sa renunte, in acest context, la functia de presedinte al Comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei.

„Apreciez ca, pentru viitorul democratic al societatii romanesti, Crin Antonescu trebuie sa renunte la calitatea de prim-revizuitor al Constitutiei si sa se rezume la joaca de-a micul tiran in PNL. Motivele excluderii sunt ridicole si tin de gandirea primitiva si politicianista a accidentului istoric din fruntea PNL. In ceea ce-i priveste pe colegii mei, singura lor vina este ca tin la Partidul National Liberal si ca au muncit, cu pasiune, in campaniile electorale”, mai sustine Moisescu.

El sustine ca filiala Sectorului 1 a PNL a fost cea care a facut posibila intrarea in Parlament a unor oameni precum Radu Stroe sau Crin Antonescu insusi, care astazi ii rasplatesc pe colegi cu „executii de partid”.

„In ceea ce ma priveste, sunt de acord cu «executacii» intr-un singur punct: am aderat, intr-adevar, la alta doctrina politica decat doctrina lui Crin Antonescu. Eu am aderat, in februarie 1990, la doctrina liberalismului clasic, pe care o sustin si acum. Aceasta doctrina nu are nici o legatura cu doctrina oportunismului politicianist la care adera Crin Antonescu”, mai mentioneaza Vlad Moisescu.

Fostul liberal isi mai exprima „regretul” ca partidul din care a facut parte timp de 23 de ani „a ajuns prizonierul «liniei doctrinare» Crin Antonescu-Sorin Rosca Stanescu-Gigi Becali”.

Presedintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chitoiu, a declarat ca au fost excluse 12 persoane din partid, printre care si Vlad Moisescu, pentru faptul ca au „aderat la alte partide politice sau doctrine politice”.

Chitoiu a declarat ca in cadrul sedintei Biroului Politic al PNL Sector 1 a fost decisa excluderea a 12 persoane, printre care si Vlad Moisescu.

Liderul interimar al PNL Sector 1 a precizat ca motivul excluderii este legat de „aderarea la alte partide politice sau doctrine politice”.

Potrivit unor surse liberale, printre cei exclusi in sedinta de miercuri seara se afla apropiati ai lui Andrei Chiliman, din Primaria Sector 1, printre care Ioana Costescu si Bogdan Pitigoi.

Vlad Moisescu este cunoscut ca fiind un apropiat al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman si unul dintre fondatorii Initiativei Romania Liberala.

Potrivit statutului PNL, membrii care nu au functii de conducere in partid, cum este cazul lui Moisescu, sunt exlcusi din formatiune in urma unei decizii a filialei din care fac parte.

Platforma politico-civica Initiativa Romania Liberala ii are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tusa, Dan Cristian Popescu, Iulian Craciun.

Chiliman declara, luni, pentru MEDIAFAX, ca a avut loc o prima discutie intre IRL, PNTCD si FC pentru „unificarea dreptei”, fiind vorba de un „parteneriat pe termen lung” care sa treaca peste „interese si orgolii personale”.

Edilul a precizat ca la reuniune au mai luat parte Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Vlad Moisescu.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos