Voiculescu, la un pas de LIBERTATE dupa doar 3 ani de arest! O noua cerere de ELIBERARE conditionata a primit AVIZ FAVORABIL din partea comisiei din penitenciar, insa mogulul mai are un hop de trecut: decizia instantei!

395

Dan Voiculescu a cerut, din nou, eliberarea condiţionată. Este a doua încercare făcută de fostul senator, care a executat mai puţin de trei ani din pedeapsa de zece ani de închisoare la care a fost condamnat în 2014, scrie digi24.ro.

Comisia de disciplină din Penitenciarul Rahova a decis că Dan Voiculescu poate fi eliberat! Totuși, decizia va fi luată în instanță, anunta stiripesurse.ro.

Solicitarea se va judeca pe 22 iunie.

Este a doua oară când Dan Voiculescu face o solicitare pentru a fi eliberat condiționat. Prima lui cerere a fost respinsă definitiv de Tribunalul București în luna ianuarie a acestui an, după ce nici Judecătoria Sectorului 5 nu a fost de acord cu eliberarea condiţionată a omului de afaceri.

Magistrații au motivat că el a profitat de carenţele legislative pentru a obţine cât mai uşor zile libere. Judecătorii dădeau ca exemplu faptul că a câştigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat…patru ore.

Dan Voiculescu a fost condamnat în august 2014, la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.  După ce a fost încarcerat, Dan Voiculescu a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi: „Omenirea, încotro?”, „Dezvoltarea economică durabilă”, „A patra cale”, „Efecte de antrenare a investiţiilor străine în economia românească 1990-2014″, „Economia românească”, „Investiţii străine directe – vector al dezvoltării economice”, „Managementul riscului în accesarea şi gestionarea fondurilor europene”, „Clasa de mijloc – teoria şi practica antreprenorială”, „Consideraţii asupra teoriei lui Maslow – Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale” şi „Teoria valorii – Participare la conferinţe naţionale şi internaţionale”. Şapte dintre acestea au recomandări de la profesorul Dumitru Miron, fost decan al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din ASE.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos