Voiculescu si Antena 3 isi incearca norocul la alegerile prezidentiale din 2019 cu un candidat prescuit din apele tulburi ale PSD!

418

Deputatul PSD Liviu Plesoianu a anuntat, din nou, ca intentioneaza sa candideze la Presedintie la alegerile din 2019. El a dat publicitatii si un fel de manifest politic in care ideile sunt identice cu cele promovate de Dan Voiculescu in doctrina sa „umanista”. Voiculescu controleaza deja direct un partid, Partidul Puterii Umaniste. Cel mai cunoscut membru al PPU este Maria Grapini.

Plesoianu a publicat zilele trecute un lung text in care propune ca Romania sa devina „o tara neutra nu ca financiara Elvetie neutra, ci o tara neutra ca umanista Romanie neutra”.

„Daca tot suntem cobaii atator experimente, hai macar sa ne propunem sa devenim produsul propriului experiment. …Marele EXPERIMENT al unei societati omenesti care pune fiinta umana in centrul oricarei preocupari, care valorizeaza si valorifica potentialul uman pentru om si in favoarea omului. …Nu in favoarea unei colectivitati abstracte, precum in comunism. …Nu in favoarea unui individualism rece si cinic, precum in capitalism. …Ci in favoarea unei comunitati de fiinte libere care isi sustin reciproc prosperitatea. Aceasta este, fundamental, schimbarea pe care o propun si motivul pentru care voi candida in 2019, din partea PSD sau, daca PSD va decide altfel, ca independent”, a scris Plesoianu pe Facebook.

Ulterior, intr-un interviu, Plesoianu a mentionat ca vrea sa atraga in proiectul sau „umanist” si pe membrii altor partide. El a confirmat apropierea de partidului lui Voiculescu.

„Stiu foarte bine care este doctrina Partidului Puterea Umanista. Ma simt foarte apropiat de doctrina sa, dar cred ca trebuie sa facem pasul mai departe! Cred ca trebuie sa strangem randurile la nivel national. Sunt oameni de calitate in multe partide, inclusiv in cele a caror conducere e criticabila”, a precizat Plesoianu care l-a dat exemplu pe Daniel Zamfir din PNL, „atata vreme cat va mai fi”. „Aproape in toate partidele. La USR am niste rezerve”, a mai spus deputatul PSD.

Plesoianu este de altfel intens promovat de Antena 3, in studiourile careia apare aproape zilnic.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos