Dan Voiculescu: Varsta de pensionare intre femei si barbati nu trebuie egalizata deocamdata

620

1voiculescuPresedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu a declarat ca varsta de pensionare intre femei si barbati nu trebuie egalizata deocamdata, in ciuda realitatilor economice invocate in sprijinul adoptarii unei astfel de masuri, potrivit agerpres.ro.

„Inteleg argumentele si nuantele din jurul masurii: e o solicitare europeana, presiunea pe fondul de pensii e prea mare, masura se aplica pe termen foarte lung. Cu toate acestea, raman la opinia pe care am exprimat-o (…) in urma cu cativa ani, cand Traian Basescu a impus tema”, a aratat Voiculescu, miercuri, intr-o postare pe blogul personal.

El a reiterat ce a afirmat in mod public in 2009, argumentand ca exista inca diferente semnificative intre responsabilitatile reale ale femeii si cele ale barbatului.

„Cred ca femeia munceste – in fapt – mai mult si mai constant decat barbatul. Pentru ca, in lumea contemporana, femeia matura are cel putin doua slujbe: una de prestator pe piata muncii si alta de ‘responsabil domestic’ – de mama si de gospodina. Ca in Occident exista o tendinta naturala a femeii de a deveni ‘om de actiune’ care lasa treburile casei pe mana unei bone si a unei menajere platite din banii castigati la job – asta nu poate nega nimeni. Dar, chiar si asa, cu bona si menajera, femeia tot trebaluieste in gospodarie dupa serviciu”, considera Dan Voiculescu.

Presedintele fondator al conservatorilor mai argumenteaza ca, probabil, Romania va mai avea nevoie de o jumatate de secol pentru a-si aduce femeile in situatia emanciparii reale.

„Adevarul necosmetizat este ca, acum, femeile noastre muncesc ca niste robi in gospodarie si ca doar vreo 5% sau 10% dintre ele isi permit o bona sau o menajera. De ce spun toate aceste lucruri? Pentru ca nu sunt convins – asa cum este presedintele Traian Basescu – ca ar trebui sa ne grabim cu egalizarea varstei de pensionare intre femei si barbati. Exista, intr-adevar, o tendinta de gen la nivelul Uniunii Europene – dar parerile sunt si acolo impartite, argumentului egalitatii dintre femei si barbati fiindu-i opusa ideea unei mai mari responsabilitati a femeii in zona familiei si caritatii,” considera presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos