Weber, atac la Diaconu: Votul Senatului în cazul lui e NEFERICIT. De ce nu face un pas înapoi

391

„Din punctul meu de vedere, este o decizie profund nefericită a Senatului şi chiar de neînţeles, pentru că statul de drept asta înseamnă: îţi place sau nu-ţi place o lege, ea trebuie respectată, îţi place sau nu-ţi place o decizie a unei instanţe, ea trebuie respectată! Faptul că acea decizie ţi se pare nedreaptă, asta pot să înţeleg, dar asta nu înseamnă că nu ai obligaţia să o respecţi”, a declarat Weber.

Renate Weber s-ar fi aşteptat ca Mircea Diaconu să-şi dea demisia din Senat. „M-a surprins chiar atitudinea domnului Diaconu, un om pentru care am foarte mult respect, cu atât mai mult cu cât a şi declarat că nu va mai candida. Nu înţeleg de ce nu a făcut dumnealui un pas înapoi şi nu s-a retras. Dar, mă rog, dincolo de chestiunea personală a domnului Diaconu, rămâne într-adevăr votul Senatului. În opinia mea, repet, este un vot nefericit! Dacă nu-ţi place o anumită legislaţie sau o anumită situaţie, nu acesta este răspunsul”, declară europarlamentarul liberal.

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat miercuri Curtea Constituţională, după refuzul Senatului de a pune în executare hotărârea ICCJ privind starea de incompatibilitate a senatorului PNL Mircea Diaconu.
Senatorul PNL a declarat după votul prin care a fost respinsă solicitarea de încetare a mandatului său că Senatul şi-a „asumat culpa”, prin care a decis iniţial că nu se află în vreo situaţie de incompatibilitate, menţionând că justiţia nu a solicitat sancţionarea sa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos