Zdrăngănit de cătușe la Primăria București! DNA a luat la puricat afacerile dubioase ale cuplului Firea-Pandele!

588

DNA verifică activitatea Primăriei Capitalei. Conform unui document prezentat azi de consilierul general PNL Ciprian Ciucu, Direcția Națională Anticorupție face verificări amănunțite în legătură cu mai multe achiziții efectuate de Poliţia Locală, aflată în subordinea Primăriei.

Edilul Bucureștiului, Gabriela Firea, spune că astfel de acțiuni din partea DNA și a altor instituții sunt săptămânale la Primărie și că nu are nimic de ascuns.

DNA verifică mai multe achiziţii făcute de Poliţia Locală a municipiului Bucureşti, precum şi examenul pentru ocuparea funcţiei de director executiv în cadrul Direcţiei de Siguranţă şi Ordine Publică.

Conform documentului prezentat de consilierul general PNL Ciprian Ciucu, DNA a solicitat pe 7 martie Poliţiei Locale a municipiului Bucureşti să pună la dispoziţie în copie conformă cu originalul toate documentele referitoare la achiziţia din 2017 a unui număr de 30 de autoturisme Dacia Duster, a unei maşini de topit zăpada, dar și a unui lot de pantofi.

De asemenea, DNA solicită și toate documentele privind examenul pentru ocuparea funcţiei de director executiv în cadrul Direcţiei de Siguranţă şi Ordine Publică susţinut în 2017.

Consilierul PNL Ciprian Ciucu, cel care a prezentat o fotografie a documentului original remis de DNA Primăriei, susţine că „Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti este condusă de un om de casă al lui Florentin Pandele, Ştefan Văsîi, adus de la Poliţia locală Voluntari”. Florentin Pandele este soțul Gabrielei Firea.

„Au fost aduşi sute de oameni din Ilfov (unde Gabriela Firea este preşedinte PSD) şi din Voluntari şi a fost mărită şi schema de personal ca să-i încapă pe toţi. Pe banii noştri”, mai afirmă consilierul Ciprian Ciucu.

La rândul său, primarul general al Capitalei a declarat, la sediul PSD, că ea a aflat abia în această azi-dimineaţă de investigația DNA, afirmând că primește săptămânal cel puţin două adrese din partea a diverse instituții în legătură cu acțiuni ale Primăriei.

„Foarte interesant este faptul că eu am aflat azi dimineaţă de la o postare a unui consilier general PNL, deoarece cu asta se ocupă de fapt opoziţia în Consiliul General. Noi primim săptămânal cel puţin două adrese – şi nu de acum, de la preluarea mandatului – din partea acestei instituţii sau a altora care se ocupă cu anchetarea diferitelor situaţii şi noi am răspuns prompt, chiar mai devreme decât termenul limită, care figura pe respectivele adrese, tuturor întrebărilor. Este vorba de precizări care ni se solicită pentru contracte încheiate acum zece ani, opt-nouă ani, şase-şapte ani (…)”,a declarat Gabriela Firea.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a precizat la rândul său că Primăria Capitalei va pune la dispoziţie toate documentele solicitate.

Sursa: RFI